Sårbarheter i Internet Explorer

En ny sårbarhet har upptäckts i Microsoft Internet Explorer som kan leda till att filer på en användares dator kan läsas om användaren besöker en speciellt riggad webbsida.

Det finns för närvarande ingen programrättning tillgänglig för denna sårbarhet. För att minska risken att drabbas rekommenderar Microsoft användare att sätta säkerhetszonerna för internet och lokalt intranät till ”hög”.

För användare av Microsoft Vista och senare kan risken för att drabbas av sårbarheten minskas om skyddat läge (”Protected Mode”) aktiveras i Internet Explorer.

För närvarande finns ingen programrättning att tillgå. Microsoft förväntas komma med en programrättning för sårbarheten i februari månads säkerhetsuppdateringar för Windows. En lösning kan vara att använda en annan webbläsare tills dess en programrättning finns tillgänglig.

Alla versioner av Internet Explorer påverkas.

Läs mer:

http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/980088.mspx

http://isc.sans.org/diary.html?storyid=8152

http://www.idg.se/2.1085/1.291537/ie-brist-ger-hackare-tillgang-till-anvandares-filer

1 svara
  1. Wilhelmina Schedin says:

    Jag är alltid försiktig med att klicka på alla möjliga websidor.

    Har också Firefox så jag kan använda den. Men Firefox måsta också uppdateras regelbundet. Jag brukar få dessa automatiskt. Min man håller nu på att ladda in nyaste Firefox 3.6, hmm, den verkar gå fortare än den gamla, intressant.

    Men jag prövade förra gången när det var sårbarhet i IE att sätta den på hög. Men då kan man inte köra Microsoft update mer!

Kommentering är stängd