Pågående driftstörning hos Tele2 – uppdatering

Tele2 har just nu en driftstörning i sin telefonitjänst som kan påverka mobilsamtal och samtal till Skype. Skype till Skype-samtal fungerar dock.

Info från Tele2:


Den störning som drabbade Tele2 under eftermiddag och kväll igår är tillbaka. Med anledning av detta kan privat- och företagskunder uppleva problem med att ringa, speciellt till andra operatörer. Vi jobbar fortsatt intensivt med att lösa problemet.

Uppdaterat 13:00
Arbetet går framåt och vi ser att vissa åtgärder sakta men säkert ger positiva resultat, men läget är fortfarande inte stabilt. 

Tele2 har sedan cirka 09:00 idag har vi åter samma störning på våra telefonitjänster som igår, för både privat- och företagskunder. Med anledning av detta kan man uppleva problem med att ringa, speciellt mot andra operatörer. Felet ligger i central utrustning som kopplar röstsamtal till andra operatörer och inom Tele2s företagsväxlar.

Tele2 ser väldigt allvarligt på detta och fortsätter det intensiva arbetet med att åtgärda felet så snart som möjligt.

Vi kommer att hålla vår hemsida www.tele2.se uppdaterad med ny information kring hur åtgärdsarbetet går. Även det här pressmeddelandet kommer att uppdateras med mer information löpande.

SMS- och datatrafik fungerar 
Om man inte kan ringa rekommenderar vi att man använder andra former av kommunikation, som till exempel SMS eller samtal via tjänster som Skype eller WhatsApp som använder datatrafiken.

En generell rekommendation för kontakt med SOS Alarm vid mobilnätstörningar
Vid driftstörningar ska mani normalfallet automatiskt kopplas till 112 via en annan mobiloperatör. Om man har problem att komma i kontakt med SOS Alarm vid mobilnätstörningar, oavsett operatör, bör man ta ur sitt SIM-kort och ringa 112 utan SIM-kortet i mobiltelefonen.”

Har du frågor? Kontakta Servicedesk
www.servicedesk.its.umu.se