Virus: Mail som ser ut som gamla mail-konversationer

Vi har under dagen sett några exempel på mail-lådor (inte på UmU) som blivit kapade, då troligen av någon trojan. Det är externa användare som har skickat mail till användare på UmU och det är gamla mailkonversationer som återanvänds. Även om det tydligt framgår att avsändaren är en helt annan person än den ursprungliga, så vill hackarna lura dig till att tro att du svarar på en gammal mail-tråd. I mailet finns en länk till en webb-sajt där du förväntas ladda ner en zip-fil. Gör inte det då den innehåller virus!

Exempel på hur ett sådant mail kan se ut, men både avsändare och länk till zip-fil varierar:

Om du får ett sådant mail slänger du det direkt i papperskorgen.
Vi på IRT svarar gärna om du har fler frågor kring detta: irt@umu.se