Phishing: Kontrollera ditt konto

Det öser just nu in olika varianter på phishing-mail som vill att du ska lämna ut ditt användarnamn och lösenord till ditt epost-konto (och därmed också ditt UmU-id).
Umeå universitet kommer aldrig att be dig ange dina användaruppgifter på detta sätt.
Vi på IRT försöker stänga ner sajterna så fort vi kan.
 .
Right now, we receive plenty of phishing mails that want to get  the user name and password for your email account (and your UmU-id). UmU will never ask for your credentials in a way like this. The IRT team tries to close down the sites as fast as we can.

From: Camilla Bjartling <camilla.bjartling@malmo.se>
Sent: 08 August 2017 15:43
Subject: Mycket viktigt: Kontrollera ditt konto

Din brevlåda har överskridit lagringsgränsen som ställts in av administratören och du kommer inte att kunna få nya e-postmeddelanden tills du bekräftar igen. För att validera -> kopiera eller klicka http://bit.ly/2vzzzzizzz8fzzzN5zz