Planerad uppgradering av växelfunktion & röstbrevlåda i Skypemiljön 16:e december kl. 16:30-21:00

Den första delen av uppgraderingen till ny Skypeversion är nu slutförd. Samtliga användare är flyttade till den nya miljön. Du kan dock under dagen och morgondagen tillfälligt bli ut och inloggad när konfigurationsändringar sker.

På onsdag den 16/12 mellan kl. 16:30 – 21:00 kommer växeltelefonin att uppgraderas. Det innebär att röstbrevlådorna för fast & mobil telefoni inte kommer att vara nåbara under delar av den perioden. Hänvisningar kommer inte heller att fungera under den perioden.

Tidigare info: Mellan den 15:e-18:e december kommer Skypetelefonin att påverkas av en uppgradering till en nyare version för att förbereda för en bättre integration mot Teams. Under denna period kan det förekomma kortare störningar på tjänsten där man loggas ut och in från tjänsten. Du kan tappa din kontaktlista tillfälligt men den kommer tillbaka efter omstart av klient eller inom någon timme. Skypeklienter på mobiltelefoner kan behöva en omstart av telefonen för att fungera korrekt.

Har du kvar äldre Lynctelefoner (Polycom) anslutna bör dessa kopplas från snarast de kommer att sluta fungera under uppgraderingen.

Senast kl. 11:00 den 18:e december kommer tjänsten att fungera normalt igen.

Har du frågor? Kontakta Servicedesk
www.servicedesk.its.umu.se