Planerad migreringsarbete i Exchange mellan 29/5 och 28/6 2019

Som ett led i migrering från Exchange 2013 till Exchange 2019 kommer arbetet att flytta postlådor att påbörjas den 29/5. Flytten beräknas vara klar 28/6.

Hur påverkar det?

  • För er som kör Outlook så kommer påverkan att vara liten. Om Outlook är igång när flytten är klar kommer ett meddelande upp om att Outlook behöver startas om.
  • För er som använder webmail.umu.se via en webbläsare, OWA, så kommer utseendet att ändras lite. Den stora ändringen är på sidan för alternativ.
  • För användare av en IMAP-klient så ska flytten inte påverka nämnvärt.
  • Har ni postlådan i O365 så kommer den att flyttas tillbaka till Umu’s mailsservrar och effekten bör vara samma som för som övriga klienter.
  • Om någon använder en Outlook 2010 eller äldre så är det läge att uppdatera då Exchange 2019 inte stödjer Outlook 2010.

Andra mailläsare
Exchange 2019 stödjer inte SSL lägre än TLS 1.2. Dagens funktion med lägre versioner hanteras av lastbalanseraren och kommer att plockas bort till hösten.

Mer information om vilka klienter som supportas från Microsofts sida finns här: https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/plan-and-deploy/supportability-matrix?view=exchserver-2019

Har du frågor? Kontakta Servicedesk
www.servicedesk.its.umu.se