Phishing: 1 New Notification

Summering: Detta är ett spam och inget annat. Bara att kasta i papperskorgen!

I morse hade många på UmU ett spam-mail i sin mail-box som såg ut som nedan. Jag har strukit över namnet som påstås ha undertecknat mailet, då denne inte har ett dugg med detta att göra. Namnet finns bara med där eftersom spammarna tycker att det ger trovärdighet.

Klickar du på länken VIEW så kommer du till en sida som är en exakt kopia på vår inloggning till Outlook. Fortsätter du och försöker logga in, så har spammarna fått dina användaruppgifter och har full tillgång till din epost (om du inte har slagit på MFA).

Har du slagit på MFA så har du dock ett extra skydd mot just sådana här försök eftersom det inte kommer att räcka med ditt användarnamn och lösenord utan det även krävs en extra faktor för att kunna logga in och utnyttja dina uppgifter.

Detta spam är enkelt att avslöja:

  1. Avsändaradressen har inte ett dugg med UmU att göra.
  2. Om du missat punkt 1 så har sajten du kommer till inget alls attt göra med UmU heller.

Kontentan är:

  1. Slå på MFA om du inte redan har gjort det.
  2. Kontrollera alltid avsändar-adresser och webblänkar.